Under One Ocean Week 2025 inviterer Vestland fylkeskommune til arrangementet Saman om sirkularitet i sjømatnæringa.
Vi har snakka om sirkularitet i sjømatnæringa i 20 år – kva er eigentleg status, og korleis kan vi ta eit steg vidare? Korleis kan vi omsette forsking og utvikling til praktiske løysingar?
Fyrste del av dagen gir prosjektleiarar og -deltakarar innblikk i konkrete prosjekt frå Vestland fylkeskommune si tilskotsordning Berekraftig verdiskaping, samt satsingane FORREGION og Grøn region Vestland.
Kompakt produksjon av olje og mel fra laks
Clear Ocean AS – Stig RandalFrom fishwaste to Jetfuel
Fjell Technology Group AS – Halvard MadsenForprosjekt for kartlegging av mulighetsrom for grønn næringsutvikling i fiskeri- og havbruksnæringer
Måløy Vekst AS & Hub for Ocean - Ingeborg SkrefsrudSymbiose Fjordane - Blått avfall, grøn ressurs
Hub for Ocean – Stein KvalsundHindrer salt sirkulære verdikjeder i havbruk?
The Seafood Innovation Cluster – Elise Sæle DahleBiokull produsert på slam fra matfisk kan benyttes i dyrkningsmedium
Toppe gartneri – Jørn Erik ToppeIndustriell symbiose fra landbasert oppdrett
The Seafood Innovation Cluster – Elise Sæle Dahle
Vidare følgjer ei panelsamtale om korleis vi kan få til meir sirkularitet i sjømatnæringa, med deltakarane:
NORCE v/ Hans Kleivdal
Sjømat Norge v/ Krister Hoaas
NCE Seafood Innovation v/ Solveig Holm
WWF v/ Fredrik Myhre
Etter ein enkel lunsj blir det:
Lansering av dashboard for marine verdikjeder - Vestland fylkeskommune v/ Lene Borgen Waage
Presentasjon av rapport om måleverktøy for sirkulærøkonomi i sjømatnæringa - NORCE v/ Renée Bechmann
Diskusjon om vegen vidare
Du kan melde deg på heile dagen eller velje å delta før eller etter lunsj (kl. 9–12 eller 12–14).
Praktisk informasjon
For spørsmål om arrangementet: Lene Borgen Waage, Vestland fylkeskommune, tlf 95934462
Påmelding nødvendig: Saman om sirkularitet i sjømatnæringa
Arrangementet vil foregå på norsk
Har du spørsmål om vår deltaking på arrangementet? Ta gjerne kontakt!